Прес-центр29 липня 2019, 11:07

Віталій Комарницький: «Підтримка міжнародних партнерів дуже важлива для нас»

26 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький разом з Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Сирським, спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером та Тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором відвідали КПВВ «Станиця Луганська».

Під час зустрічі було відзначено необхідність здійснення протилежною стороною раніше узгоджених сторонами взаємних кроків, які дозволять успішно завершити процес розведення сил і покращити гуманітарну ситуацію на лінії розмежування. Разом оглянули зруйнований міст та обговорили стадію проведення проектних робіт. Поспілкувалися з місцевими мешканцями.

«Ми активно працюємо над відновленням зруйнованого мосту у Станиці Луганській. Міжнародні партнери ознайомилися з умовами, в яких наші люди перетинають лінію розмежування. Звісно, наше завдання – розпочати ремонт якнайшвидше, і для цього потрібна добра воля з обох сторін, – зауважив очільник області. – Підтримка міжнародних партнерів дуже важлива для нас. Кожен день ми робимо кроки, що приведуть до комфортного і мирного життя на Луганщині».

За його словами, після обстеження зруйнованої конструкції спеціалісти надали експертне заключення, тривають роботи над технічною документацією – невід’ємним етапом підготовки до ремонтних робіт. План відновлення моста детально розроблятиметься робочої групою при Кабінеті Міністрів.

Як зазначив Курт Волкер, відновлення моста дасть поштовх для наступних кроків до встановлення миру.

«Також важливо, щоб для людей з обох сторін були відкриті додаткові пункти перетину лінії розмежування. Наприклад, я чув, що КПВВ «Золоте» в хорошому стані та готове до цього», – додав спецпредставник США з питань України.

Курт Волкер також відзначив зусилля, які докладає українська сторона, щоб покращити гуманітарну ситуацію та надати необхідні послуги й підтримку українським громадянам по обидва боки лінії розмежування.

Представник США також висловив прагнення закінчення війни та відновлення миру на всій території України.

«Сподіваюся, тут є причини для надії. Тому що агресія Росії тут не має сенсу. Тому що це спричиняє страждання місцевого населення, яке є переважно російськомовним, – сказав Курт Волкер. – Ми докладаємо всіх зусиль. Що на порядку денному були питання досягнення миру і остаточне припинення бойових дій. Ми сподіваємося, що ми разом, спільними зусиллями знайдемо якесь рішення, оскільки Росія платить величезну ціну: це гроші платників податків, життя, які втрачають російські солдати».