Прес-центр10 липня 2019, 15:07

Віталій Комарницький поспілкувався з мешканцями пошкодженого будинку в Лисичанську

Сьогодні, 10 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, перебуваючи у Лисичанську, оглянув житловий будинок, який учора було частково пошкоджено.

«Вже другий день на місці працює штаб з ліквідації наслідків руйнування. Наразі необхідно знайти шляхи вирішення цієї ситуації у Лисичанську. Для початку треба розглянути можливість відновити цю частину будівлі, бо жителі будинку бажають туди повернутися», – наголосив він. Розглядаються й інші варіанти вирішення проблеми.

Загалом у будинку №15 по вул. Гора Попова мешкає 61 людина, з них 24 дитини. Штабом з ліквідації наслідків аварійної ситуації учора прийнято рішення про відселення дев’яти сімей з аварійної частини будинку. Запропоновано переселення до гуртожитку по вул. Жовтнева, 2. Іншим дозволено проживати в будинку до отримання експертного висновку по результатах обстеження.

Крім того, підрозділами ДСНС створено умови для тимчасового перебування мешканців будинку: намети та пункт харчування.

Станом на ранок 10 липня до своїх помешкань за власним бажанням повернулись 12 осіб (з них 5 дітей ), 38 осіб (з них 10 дітей) розмістились у родичів та одна – у гуртожитку. В наметовому містечку ДСНС залишились 10 осіб (з них 7 дітей).

Нагадаємо, що вчора зранку до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про можливе руйнування цього житлового будинку. Встановлено, що в одному крилі будівлі дало осадку міжповерхове перекриття. На момент прибуття рятувальників мешканці будинку були евакуйовані, постраждалих та загиблих виявлено не було.