Прес-центр29 липня 2019, 10:07

Віталій Комарницький привітав аграріїв із зібраним 1 млн тонн зернових

26 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з керівниками сільгосппідприємств області.

Під час заходу очільник області привітав присутніх аграріїв із зібраним цьогоріч мільйоном тонн зернових культур: «Низькій уклін усім хто працює на наших родючих землях Луганщини! Протягом останніх років в області намолочується понад 1 млн 200 тис. тонн зернових та зернобобових культур. Торік Луганщині вдалося зібрати один з рекордних врожаїв кукурудзи та соняшника».

За словами Віталія Комарницького, це свідчить про позитивну тенденцію до збільшення врожайності, зокрема завдяки покращенню техніки ведення сільського господарства та застосуванню сучасної агротехніки. Формується експортний потенціал, який у 2018 році зріс на 20%. Збільшився експорт олії на 31,7 %, а також залишків харчової промисловості (на 53,3 %). Вперше область відправила на експорт олію тваринного походження.

Попри очевидні успіхи луганчан у сфері аграрного сектору, очільник області поцікавився про реальний стан та проблематику ведення сільськогосподарської діяльності в регіоні.

Розповідаючи про нагальні потреби, фермери не оминули увагою загальнообласну логістичну проблему. Зокрема, відсутність залізничного сполучення між гілками «Куп’янськ-Вузловий – Попасна» та «Лантратівка – Кіндрашівська Нова», що не дозволяє з’єднати сільськогосподарські райони області із загальноукраїнською мережею залізничних доріг та є причиною руйнування автошляхів області зерновозами – важковаговиками. Крім того, важливим для аграріїв є створення потужного логістичного центру перевантаження сировини та створити комплекс переробних підприємств.

«Аграрна галузь – це основа міцної регіональної економіки та запорука добробуту громадян. Для цього обласна влада повинна докласти максимум зусиль», – наголосив Віталій Комарницький.