Прес-центр2 жовтня 2019, 13:10

Віталій Комарницький привітав освітян Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький разом із заступником голови ОДА Катериною Безгинською відвідали обласний урочистий захід, присвячений Дню працівників освіти.

Представники освітньої галузі Луганщини зібралися на святі, що вже традиційно відбулося у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Очільник області, вітаючи освітян, зауважив: «Педагог – це найпочесніша професія у світі та водночас найвідповідальніша. Люди, які обрали нелегкий шлях педагогічної діяльності, впливають на долі майбутніх поколінь. Щиро вдячний усім вам за завзятість і наснагу у щоденній праці. Сподіваюсь, що невдовзі ми зможемо об’єднати нашу область, а міст у Станиці Луганській стане символом змін на краще. Наші діти знову будуть жити в єдиній Луганщині».

З нагоди професійного свята Віталій Комарницький вручив низку міністерських та обласних відзнак. Так, нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» нагороджено директора Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Людмилу Одіяненко, директора Брянківського коледжу ЛНУ ім. Т. Шевченка Михайла Сапіжака, вчителя хімії Біловодської гімназії Жанну Філоненко, вчителя фізики Старобільської гімназії Аллу Черевату, начальника відділу освіти Сватівської РДА Олену Юхновець.

Крім того, нагрудний знак «Відмінник освіти» отримали директор Рубіжанського індустріально-педагогічного коледжу Юлія Коваленко, заступник директора Сєвєродонецької обласної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Інна Сазонова та заступник директора Новоайдарської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Надію Солодуху.

Також було вручено Почесні грамоти, Грамоти і Подяки Міністерства освіти і науки, Почесні грамоти і Подяки облдержадміністрації.

Також під час урочистостей директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк передав Віталію Комарницькому почесну грамоту Міністерства освіти і науки України за вагомий внесок у становлення діяльності тимчасово переміщених закладів вищої освіти України в нових місцях розташування.

На завершення творчий колектив театру подарував гостям святковий музичний подарунок – концертну програму «Кафе «Зоряне» open».