Прес-центр14 жовтня 2019, 10:10

Віталій Комарницький привітав захисників України, які проходять реабілітацію в Рубіжному

Перебуваючи в Рубіжному, голова облдержадміністрації Віталій Комарницький ознайомився з діяльністю Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни.

Зокрема, він перевірив хід виконання ремонтних робіт, які тривають у приміщеннях Центру та зовні, поспілкувався з персоналом закладу та пацієнтами.

Учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, які наразі проходять реабілітацію, очільник Луганщини привітав із Днем захисника України.

Разом із керівництвом закладу, Луганського державного медичного університету та Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Комарницький обговорив перспективи розвитку Центру, де сьогодні на лікуванні перебуває 27 осіб.

Нагадаємо, що ініціаторами відкриття Центру, який діє з 2018 року, стали ветеранські організації Луганської області.

У закладі, розташованому по вулиці Менделєєва, 63 а, ветерани отримують комплексне відновлювальне лікування, комплексне обстеження стану здоров’я для виявлення основних та супутніх захворювань. Також тут створюють електронні паспорти здоров’я ветеранів.

Упродовж року у закладі може бути надана стаціонарна медична допомога до 550 пацієнтам.

Так, за дев’ять місяців 2019 року до Центру вже звернулися 432 людини, з них учасників АТО/ООС – 78. Серед госпіталізованих учасники бойових дій, інваліди унаслідок аварії на ЧАЕС, інваліди війни, діти війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС, учасники війни, внутрішньо переміщені особи.

Протягом 2018 -2019 років на ремонтні роботи та матеріально-технічне оснащення Центру виділено 20,5 млн гривень.