Прес-центр25 липня 2019, 11:07

Віталій Комарницький про події в Станиці Луганській: Це красномовно свідчить про те, хто прагне миру, а хто лише говорить про нього

Українська сторона наполягатиме на забезпеченні умов для ремонту моста у Станиці Луганській. Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, коментуючи той факт, що незаконні збройні формування перешкоджають українським фахівцям провести обстеження зруйнованої конструкції.

«Президент поставив чітке завдання – відремонтувати міст у Станиці Луганській, щоб громадяни України могли зручно перетинати лінію розмежування. Гарантування безпеки для проектувальників та інших спеціалістів з відновлення споруди буде принципово стояти на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську. З цього приводу я маю особисту підтримку Леоніда Кучми», – наголосив очільник області.

Нагадаємо, що у вівторок, 23 липня, за результатами наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка було створено робочу групу з відновлення моста. Наступного дня фахівці-проектанти прибули до Станиці Луганської з метою обстеження зруйнованого прольоту моста.

Однак озброєні військові, які перебувають під російським прапором на протилежному боці моста, не пустили наших спеціалістів до зруйнованої ділянки, розцінюючи це як акт агресії.

«Свої миротворчі наміри ми не просто задекларували, а підкріпили конкретними діями: одразу після розведення військ підігнали техніку для демонтажу бетонних конструкцій. За домовленостями, цей процес повинен відбуватися синхронно з обох боків. Однак замість техніки на протилежному березі ми бачимо лише російський прапор, військових та пропагандистів російського телеканалу, які чатують на «смажені» фейки. Це красномовно свідчить про те, хто прагне миру, а хто лише говорить про нього», – пояснив Віталій Комарницький.

За його словами, сьогодні група проектантів буде намагатися повторно провести огляд зруйнованої конструкції.