Прес-центр21 серпня 2019, 18:08

Віталій Комарницький провів особистий прийом

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів особистий прийом громадян.

Питання, з якими громадяни зверталися до очільника області, стосувались тарифів на електроенергію для підприємств, діяльності органів місцевого самоврядування, рекультивації землі, що використовували Збройні сили України, а також оренди комунального майна.

Колективне звернення двох жителів смт Новотошківського було присвячене роботі місцевої селищної ради, діяльність якої за їх словами не була припинена. Впродовж тривалого часу у прифронтовій Новотошківці працює військово-цивільна адміністрація.

Після декількох програних у суді справ щодо визнання чинності ради, жителі продовжують шукати допомогу в розв’язанні ситуації, що склалась. Віталій Комарницький наголосив на необхідності оцінки ситуації з юридичної точки зору. Тому проблему буде вивчено додатково.

Подружня пара з Золотого, яка активно займається громадською та волонтерською діяльністю, звернулася до голови облдержадміністрації з проханням посприяти продовженню оренди нежитлових приміщень. Військово-цивільна адміністрація міста Золоте, на балансі якого знаходиться приміщення, скористалася своїм законним правом та не продовжила оренду приміщення після закінчення строку дії договору. Заплановано, що в цьому приміщенні буде розміщено центр надання адміністративних послуг. Позивачі повідомили,  що потребують приміщення для проведення громадських заходів та організації дитячих літніх таборів. Очільник області зазначив, що юристи ОДА дадуть безоплатну юридичну допомогу у вирішенні проблемного питання.

Підприємець із Рубіжного поскаржився Віталію Комарницькому на досить високі тарифи на електропостачання. За його словами, підприємство, що займається прядінням та виробленням ниток, вимушене підвищувати вартість своїх виробів. Тариф на електроенергію був визначений методикою розрахунку НКРЕКП. Голова Луганської облдержадміністрації дав доручення представнику Департаменту ЖКГ ОДА надіслати листи на Кабмін та НКРЕКП для додаткового перегляду ціни на енергопостачання.

Жителі села Варварівка Кремінського району звернулися по допомогу в рекультивації земельних ділянок, на яких були розташовані позиції підрозділів Збройних сил України. Віталій Комарницький дав доручення підготувати листа до керівництва військових з’єднань з метою визначення статусу земельних ділянок.