Прес-центр24 липня 2019, 18:07

Віталій Комарницький провів перший особистий прийом громадян

Сьогодні на зустріч до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації приїхали жителі з Марківського, Кремінського районів та міст Лисичанськ і Рубіжне.

Під час особистого прийому, серед питань, з якими громадяни звернулися до очільника області, були проблеми, які стосувалися надання матеріальної допомоги, працевлаштування, розв’язання житлово-комунальних проблем тощо.

Зокрема, до Віталія Комарницького звернулася мешканка багатоповерхівки у місті Рубіжне. Вона разом з чоловіком вимушена була минулої зими виїхати з оселі, бо воно не опалювалося.

Її чоловік – чорнобилець, інвалід ІІ групи.

Для встановлення автономного опалення необхідно 35 тисяч гривень, але, в родині на це коштів не вистачає.

Голова облдержадміністрації надав доручення міському голові Рубіжного Сергію Хортіву особисто зайнятися цим питанням. Міська рада має змогу компенсувати витрати до 10 тисяч гривень.

Також з обласного бюджету виділити кошти в рамках законодавства України щодо надання матеріальної допомоги.

Крім цього, на особистому прийомі громадян розглядалося питання щодо функціонування навчального закладу коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв, який з 2014 року тимчасово розташований у Кремінній.

А саме, виникла проблема з його гуртожитком. Наразі студенти проживають у місцевому таборі «Мрія», який знаходиться за 8 км від навчального закладу. І тому багато абітурієнтів відмовляються вступати до коледжу.

Віталій Комарницький зазначив, що вивчить цю ситуації та сприяєтиме її вирішенню.

На зустрічі були присутні керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

За результатами прийому очільник області дав доручення щодо оперативного опрацювання та вирішення порушених питань.