Прес-центр2 жовтня 2019, 18:10

Віталій Комарницький провів зустріч з представниками USAID

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з представниками Агентства США з міжнародного розвитку – керівником офісу DAI Global LLC / Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» Брайаном Мілаковськи та начальником департаменту виробництва та інтернаціоналізації бізнесу Олександром Шелуденковим.

Під час зустрічі було обговорено підготовку до Маріупольського інвестиційного форуму, що відбудеться наприкінці жовтня, зокрема можливості реалізації проекту будівництва залізничної гілки на Луганщині.

USAID виступає одним з організаторів майбутнього форуму, що має відкрити можливості для реалізації низки стратегічно важливих інфраструктурних проектів у Луганській області.

Віталій Комарницький наголосив: будівництво залізничної колії, що приєднає відрізок «Кіндрашівська-Нова – Лантратівка» до всеукраїнської мережі залізничних доріг є пріоритетним для області. Водночас втілення цього проекту має низку перешкод. Відповідно до закону, облдержадміністрація не може виступати замовником будівництва, оскільки власником нової гілки стане «Укрзалізниця». Монополіст, у свою чергу, незважаючи на значущість проекту, не розглядає його в числі першочергових.

«Для нашого регіону відновлення транспортної інфраструктури, в тому числі налагодження залізничного сполучення, – одне з найважливіших питань. Воно тісно пов’язане з енергетичною безпекою області, оскільки нова залізнична гілка дозволить доставляти українське вугілля на Луганську ТЕС», – зазначив очільник області.

Відтак, USAID надало підтримку у розробці аналітичної документації, що є першим кроком до підготовки проекту будівництва.

За словами Брайана Мілаковськи, Маріупольський інвестиційний форум стане реальним майданчиком для зустрічі усіх зацікавлених сторін з метою конструктивних переговорів щодо майбутнього співробітництва та економічного розвитку Луганщини.