Прес-центр10 липня 2019, 08:07

Віталій Комарницький визначився з пріоритетними напрямами роботи

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький з перших днів перебування на посаді визначив перелік проблем області, які потребують першочергового вирішення. Пріоритетним є відбудова інфраструктури та економіки регіону. Про це новопризначений очільник області розповів під час прес-конференції.

«Одне з проблемних питань, я нікого не здивую, – це наші дороги, – констатував Віталій Комарницький та зазначив, що ознайомився зі станом справ у цій сфері у першу чергу. – Ті кошти, що були виділені на дороги місцевого значення, практично вже освоєні. А на ремонт доріг державного значення ще навіть не проведені тендери. Найближчим часом я розберусь, чому гроші досі не освоєні. Ми розуміємо, що це призводить до то, що на ремонтні роботи залишиться дуже мало часу – жовтень і листопад».

Відновлення області неможливе без економічного зростання. Особливо це питання стоїть гостро через мільярдні втрати обласного бюджету внаслідок економічної блокади тимчасово окупованих територій. Тому Віталій Комарницький має намір найближчим часом особисто звернутися до підприємців та закликати інвестувати в Луганщину: «Усім бізнесменам я як голова обласної адміністрації намагатимуся забезпечити максимально комфортні умови для ведення бізнесу. Я лобіюватиму інтереси нашої області».

Новий очільник області, апелюючи до свого попереднього досвіду на керівній посаді, акцентував увагу, що має намір розбудовувати область. На його переконання, усі кошти, що виділяє на Луганщину держава, мають бути витрачені раціонально та в повному обсязі. На підтримку у цьому питанні він розраховує з боку усіх зацікавлених – місцевої влади, представників громадськості, а також небайдужих жителів області.

Серед пріоритетів Віталій Комарницький визначив також соціальні питання, одне з яких – відновлення третинного рівня медицини. Він переконаний у необхідності будівництва обласної лікарні та водночас вважає, що ця тема потребує ґрунтовного вивчення та детальних розрахунків.