Прес-центр11 жовтня 2019, 16:10

Віталій Комарницький зустрівся з ініціативною групою шахтарів Луганщини

Голова Луганської облдержадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся із шахтарями ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля», які прийшли вимагати погашення заборгованості із заробітної плати.

Окремо розглянуті проблеми відвантаження видобутого вугілля, створення нових робочих місць та подальшого розвитку вугільної промисловості.

Очільник області з розумінням поставився до вимог пікетувальників. Адже борг перед шахтарями «Лисичанськвугілля» за чотири місяці склав 156 млн гривень, «Первомайськвугілля» - 192 млн гривень.

«Я розраховував, що гроші надійдуть ще на цьому тижні. Ми неодноразово звертались до Кабінету Міністрів України, Міністра енергетики та захисту довкілля щодо проблем наших вугільних підприємств. Питання вирішується, але не так швидко, як хотілося», - звернувся Віталій Комарницький до гірників.

На сьогодні на складах холдингів накопичилось 25 тис. тонн вугілля. Шахтарі наполягають не тільки на погашенні боргів, їх хвилює майбутнє галузі.

«Вугілля треба не тільки видобувати, а й переробляти», - наполягає голова профспілки гірників Едуард Всеволодський.

Очільник області поінформував гірників про інвестпроект будівництва залізничної гілки Сватове-Білокуракине, по якій вугілля  буде транспортуватись до споживачів Луганської ТЕС.

Він також розповів про обговорення перспектив переобладнання котлів Сєвєродонецької ТЕЦ під вугілля марки «Г».

На завершення зустрічі гірники запросили голову облдержадміністрації відвідати підприємства та міста, життєдіяльність яких традиційно залежить від роботи шахт.