Прес-центр16 серпня 2019, 09:08

Віталій Комарницький зустрівся з представниками підприємств області, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації зазначив, що мета цієї зустрічі – встановлення ефективної взаємодії між органами державної влади та бізнесу у сфері зовнішньоекономічної діяльності, а саме, в частині здійснення імпорту товарів та сплати митних платежів, встановлених законами України на імпорт.

«Необхідно розуміти, які виникають проблеми при оформленні товарів на митницях, шляхи їх вирішення та, яка потрібна допомога від облдержадміністрації», – підкреслив він.

Також Віталій Комарницький ще раз нагадав, що у 2018 році підприємства області сплатили близько 450 мільйонів митних платежів в інші регіони, за перше півріччя поточного року – більше 200 мільйонів.

Він зауважив: «Підприємства здійснюють діяльність на території Луганської області, забруднюють атмосферу нашої області, завозять товар по нашим дорогам и розбивають їх, а податки при розмитненні сплачують до інших областей».

Під час наради обговорено як виправити цю ситуацію, що необхідно для цього зробити.

Начальник Луганської митниці Андрій Радченко висловив пропозицію підприємствам щодо розмитнення товару на Луганській митниці. А саме,  для розмитнення товарів Луганською митницею, сертифікат походження товару EUR.1, який видається митними органами України на кожну партію товару при його експорті до країн ЄС, через декілька місяців оформлятимуть у Сєвєродонецьку.