Прес-центр23 серпня 2016, 14:08

Віталій Сурай: «Підготовка житлово-комунального господарства області до осінньо-зимового періоду триває»

Про підготовку житлово-комунального господарства області до наступного осінньо-зимового періоду розповів журналістам під час брифінгу директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Сурай.
За дорученням голови облдержадміністрації у травні 2016 року був створений обласний штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду, до складу якого увійшли представники профільних департаментів та управлінь, міст, районів, окремих підприємств.
«Наявність матеріальних резервів та запасів – умова сталого проходження осінньо-зимового періоду. На порядку денному – змістовна робота з підготовки та перевірки готовності житлово-комунального господарства з метою недопущення аварійних ситуацій у зимовий період», – наголосив Віталій Сурай.
Майже 17,5 млн. грн. заплановано використати на проведення необхідних ремонтних та відновлювальних робіт. Станом на 15 серпня, 72 % об’єктів житлово-комунального господарства області вже готові до зимового періоду. Наразі, у експлуатації знаходяться 372 котельні, одним з актуальних напрямів підготовки яких є впровадження енергоефективних технологій та використання альтернативних видів палива.
Було зазначено, що з 366 кілометрів теплотрас області до експлуатації вже готові 230. Продовжуються ремонтні роботи водопровідних та каналізаційних мереж, які знаходяться на території, підконтрольній українській владі. 74% таких мереж  вже пройшли відповідні етапи підготовки та ремонту. Неабияку допомогу у проведенні ремонтних робіт трубопроводів у Попаснянському районі та Лисичанську надали міжнародні організації. 
«Відповідні ремонтні роботи зараз здійснюються і у житловому фонді області, який налічує сьогодні 3620 будинків. Більшість таких будинків потребують ремонту дахів, утеплення міжпанельних швів та комунікацій, а у кожному необхідно перевірити вентиляційні канали. Для усунення несприятливих умов на дорогах області вже підготовлено 85 одиниць спецтехніки для прибирання снігу та 11 тисяч тонн сипучих матеріалів», – повідомив Віталій Сурай.
Луганською облдержадміністрацією також розроблено ряд проектів з відшкодування збитків жителям області за зруйноване або частково пошкоджене житло, які чекають свого підтвердження та підтримки у Верховній Раді України.