Прес-центр27 березня 2020, 09:03

Військові медики отримали сорок костюмів біологічного захисту, які забезпечують надійну ізоляцію особи від інфікування

Дані засоби призначені для багаторазового використання. 

Також Командування медичних сил ЗС України передало понад 1300 одиниць швидких тестів для виявлення інших захворювань, таких як ВІЧ, гепатит, сифіліс. Перевірка на ці інфекції є обов’язковою при важких пневмоніях.

Окрім цього, найближчим часом арсенал військових медиків зі складу Об’єднаних сил поповнять 16 апаратів штучної вентиляції легень виробництва ФРН. Їх планується використовувати для організації інтенсивної терапії осіб, у разі ускладнення у вигляді пневмоній через інфікування коронавірусом.

Наразі в районі проведення операції Об’єднаних сил випадків захворювання або підозри на коронавірусну інфекцію серед військовослужбовців немає.

В частинах та підрозділах розпочато вибіркове тестування посадових осіб, які за родом діяльності мають найбільше контактів з іншими людьми. Дослідження проводиться, щоб завчасно виявити факт занесення інфекції у військовий колектив на етапі, коли вона ще не має клінічних проявів, та вчасно вжити необхідних заходів. За дві попередні доби спеціальними бригадами бактеріологів перевірено близько 130 військовослужбовців. Робота в цьому напрямку триватиме й надалі.

Загалом в Об’єднаних силах продовжується планове накопичення майна, призначеного для протидії поширенню захворювання та, за потреби, лікування хворих на корнавірусну інфекцію. Забезпечення здійснюється як від державних органів, так і від волонтерських організацій.