Прес-центр1 серпня 2017, 16:08

Військові медики відзначили 10-річчя 59-го мобільного госпіталю

З нагоди свята привітати військовослужбовців прийшли заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик.

«Чотири роки ви знаходитесь в зоні АТО. За цей час кваліфікований медичний колектив здолав усі тяготи та перешкоди війни як в польових умовах, так й уже в облаштованому у Сєвєродонецьку госпіталі,  – зазначив Юрій Клименко. – І вже два роки, знаходячись у цьому місті, ви використовуєте цей великий досвід не тільки рятуючи життя військовослужбовців, але й надаючи медичну допомогу цивільному населенню. Луганщина вдячна вам за врятовані життя наших бійців. Бажаю міцного здоров’я, професійних здобутків та мирного неба над головою».

Начальник Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, полковник медичної служби Олександр Загородський вручив нагороди від Міністерства оборони України – Нагрудні знаки «Знак пошани» та Подяки.

Також, з нагоди 10-річчя створення військової частини А0202 військовослужбовців відзначено Листами подяки облдержадміністрації.

59-й мобільний госпіталь був сформований  у 2007 році в м. Вінниця.

У зону бойових дій вінницькі медики у складі 112 лікарів та медсестер виїхали 2 липня 2014 року, де розташувалися поблизу м. Старобільськ. Згодом наприкінці серпня мобільний госпіталь переведений до Новоайдарського району.

Але, 4 вересня 2014 року будинок старої школи, де знаходився госпіталь, було зруйновано артилерійським ударом противника, в зв'язку з чим більше сотні лікарів разом з технікою та обладнанням вирушили до м. Сватове.

Починаючи з травня 2016 року, за рішенням Міністерства охорони України, госпіталь переведений на постійне місце дислокації у м. Сєвєродонецьк, де розташувався в триповерховій будівлі колишнього хірургічного корпусу КУ «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня».