Прес-центр20 вересня 2022, 16:09

Військові успіхи України підштовхують колаборантів до проведення псевдореферендуму

За своєю традицією російсько-окупаційні адміністрації у Луганську та Донецьку вирішили розіграти давню совєтську карту, яка називається «по запросам трудящіхся».

Так «трудящієся» з числа так завної «громадської палати», усвідомлюючи, що наступ українського війська не залишить нічого від їх недореспублік, звернулись до росії з проханням якнайшвидше провести референдум про «приєднання» окупованих областей України до складу країни-агресора. Так зване «волевиявлення» має відбутись з 23 по 27 вересня, а участь у ньому можуть узяти навіть ті люди, що фактично не живуть у регіоні. Знаючи прозорість виборчих інституцій рф, участь у вирішенні долі окупаційної зони на Луганщині зможе вирішити навіть громадяни росії із Сизрані.

Це підтвердження патової ситуації у стані колаборантів, адже Україна довела усьому світу та навіть окупантам свою спроможність очищати власну землю від непотребу. З точки зору міжнародного права і для подальших дій України і партнерів, всі російські псевдореферендуми - звичайна фікція, яка не змінить курсу на деокупацію.

Події декількох тижнів дали чітку картину про те, що росія не може дати ладу у власному проксі-об’єднанні «одкб». Держава-окупант неспроможний надати збройну підтримку вірменському лідеру в протистоянні із Азербайджаном, а також не втручається у прикордонні сутичках двох членів блоку – Киргизії та Таджикістану.

Ми нагадуємо, що підготовка і організація проведення окупаційних «референдумів» є кримінальним злочином, за який нестимуть відповідальність всі до цього причетні.