Прес-центр2 червня 2022, 16:06

Військовим, які зараз боронять Луганщину, передадуть книги «Листи на фронт» із побажаннями від маленьких жителів області

Книгу «Листи на фронт», в якій опубліковані кращі прозові та віршовані твори дітей Луганщини про своїх Захисників – військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, Прикордонної служби та інших – видано друком до Дня захисту дітей.

Видання підготовлене Управлінням зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Збірка листів маленьких луганчан, складена з їх малюнків, віршів, есе та біографічних нарисів про сучасних героїв, передають на фронт військовослужбовцям, які зараз боронять Луганщину від російського агресора, та презентована іноземним гостям України.

 «Дорогі діти Луганщини та всієї України! Ми боремося за вас, за ваше майбутнє, ваше право жити у власній державі та втілювати свої дитячі мрії. Ми б'ємося за нашу землю, щоб не залишити війну у спадок вам. На жаль, ваші однолітки на окупованих частинах Луганщини, Донеччини та Криму позбавлені змоги дізнатися правдиву історію свого народу, відчути силу і мелодійність рідної мови. Та я впевнений, що колись і вони триматимуть в руках цю книгу і прочитають ваші чудові вірші та есе про нинішніх захисників нашої прекрасної України. Вони відчують вашу любов до своєї країни, вашу вірність своєму народу і вашу безмежну довіру до нас, своїх захисників. Нам всім зараз важко, дуже важко – але вже точно ніколи не буде соромно: ми робимо все, що можемо, і навіть більше. Луганщина буде вільною. Пам’ятайте про ціну, яку ми кладемо на вівтар для вас, заради Перемоги! І завжди вірте у свої Збройні Сили!» - написав у передмові до книги Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

«Чимось ці дитячі твори нагадують мені малюнки, що з чотирнадцятого року передавалися нам на передній край разом із волонтерською допомогою. Схематичні, наївні і глибокі у своїй простоті. Щемні і близькі кожному. Так само, як і рядки цих віршів», - написав на своїй сторінці майор Андрій Кириченко, учасник бойових дій, один з редакторів книги.