Прес-центр20 cічня 2022, 15:01

Військово-цивільні адміністрації Щастинського району отримали обладнання для підтримки цивільного захисту населення

Апаратура надійшла від міжнародної неурядової організації «ФІЛІЯ «АКТЕД». Участь у врученні взяв перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

«Дякую за допомогу, яку ви надаєте нашій області для забезпечення цивільного захисту населення. Це вже не перша допомога, сподіваюся, що й не остання. Зауважу, що це важливий процес – охоплення максимальної кількісті населення і своєчасне сповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації. Пожежі 2020 року ще раз показали, що необхідно використовувати всі технічні можливості для своєчасного сповіщення і зробити все можливе для збереження життя і здоров’я людей», – зазначив Олексій Смирнов.

Отримали обладнання керівник Нижньотеплівської сільської військово-цивільної адміністрації Дмитро Кондратьєв, керівник Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Альберт Зінченко та керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець.

Комплекти складаються з підсилювача, двох гучномовців потужністю 50 Вт, з’єднувальних дротів, мікрофону та флеш-накопичувача, на якому записані стандартні команди для оповіщення, такі як «Дії при евакуації», «Дії при артобстрілі», «Дії при пожежі», а також нагадування як вести себе на водних об’єктах у зимовий або літній час та інше. Все буде монтуватися у приміщенні, де буде доступ для спеціального фахівця - тобто можливе як сповіщення за допомогою мікрофону, так і записаних команд.

Зазначимо, вісім комплектів обладнання систем оповіщення для восьми населених пунктів (смт Петропавлівка, с. Трьохізбенка, с. Велика Чернігівка, с. Нижньотепле, с. Валуйське, с. Вільхове, с. Комишне, с. Нижня Вільхова) придбано організацією «АКТЕД» в рамках проєкту «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в Східній Україні», який фінансується в рамках гуманітарної допомоги Європейського союзу.

Заступниця менеджера проєкту Ванда Подолюх зазначила, що робота в цьому напрямку триває: найближчим часом планується закупка ще 11 комплектів для інших 11 населених пунктів трьох громад Щастинського району.

«Сподіваюся, що ці системи будуть використовуватися тільки на тренуваннях, але ми знаємо, що обладнання може знадобитися в будь-який час, особливо на територіях, розташованих поблизу лінії розмежування. Тому ця допомога така важлива», – підсумував Олексій Смирнов.

Керівники військово-цивільних адміністрацій подякували за надану допомогу та висловили сподівання на подальшу співпрацю.