Прес-центр6 березня 2018, 13:03

Військовослужбовці строкової служби до участі в антитерористичній операції не залучаються, – брифінг

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан сказав, що 1 березня набрав чинності пункт 1 статті 3 Указу Президента України від 15.02.2018 № 33/2018 щодо призову громадян на строкову військову службу у квітні – травні 2018 року.

Призову підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та особи, які не досягли 27-річного віку.

Олексій  Сіроштан зауважив, що призвані військовослужбовці строкової служби до участі в антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей не залучаються.

Також він нагадав, що призов громадян на строкову військову службу організовується та здійснюється районними державними адміністраціями, виконавчими органами міських рад у взаємодії з місцевими військовими комісаріатами.

Призовники, яким надійшла повістка військового комісаріату, зобов’язані прибути у зазначені пункти і строк. За порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин, умисне зіпсуття або недбале зберігання посвідчень про приписку, яке спричинило їх втрату, несвоєчасне подання обліковому органу відомостей про зміну місця проживання, навчання, освіти, місця роботи і посади призовники притягуються до адміністративної відповідальності.

Однак, у разі неявки призовника без поважних причин у строки, встановлені війковим комісаріатом та вказані у повістці, до ОЗП для відправлення у військову частину наступає кримінальна відповідальність.

Час проходження строкової служби військовослужбовцями зараховується до стажу роботи. За ними зберігаються робочі місця та середня зарплатня, за умови офіційного працевлаштування  до призову.