Прес-центр15 червня 2017, 11:06

Визначені лауреати Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля підбили підсумки XI Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово у світовій культурі», який організувала кафедра германо-романської філології та перекладу.

Цього року до оргкомітету надійшли десятки перекладів від студентів тринадцяти вищих навчальних закладів України, а також учнів шкіл і ліцеїв.

Найактивнішими виявилися студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Херсонського державного університету, Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова, Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.

Учасники взяли участь у дванадцяти номінаціях, намагаючись як найкраще зробити переклад поетичного твору з англійської, німецької, французької мови на українську або російську. Та навпаки – з української та російської на англійську, німецьку, французьку мови.

Оцінюючи роботи, як повідомляє сайт СНУ імені Володимира Даля, члени журі звертали увагу на оригінальність творчих ідей, точність перекладу і близькість до оригіналу, відчуття мови, передачу змісту і краси тексту, застосування лексико-граматичних засобів, якість римування, ритміки.

Вони зазначили, що учасники продемонстрували високий рівень володіння мовою та видатні творчі здібності.

Серед усіх переможцями Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово у світовій культурі» у 2017 році стали: за переклад поетичного твору з англійської на російську мову перше місце виборола студентка другого курсу СНУ імені Володимира Даля Аліна Скорик, третє – учень 10 класу середньої загальноосвітньої школи № 18 м. Сєвєродонецьк Ярослав Тур, за переклад поетичного твору з французької мови на українську друге місце присуджено студентці п’ятого курсу СНУ імені Володимира Даля Юлії Кісельовій, а третє – третьокурсниці цього ж університету Ренаті Мехрабовій.

У номінації з перекладу поетичного твору з німецької мови на українську друге місце в активі Ірини Літвінової зі спеціалізованої школи-колегіуму (м. Сєвєродонецьк) Національного університету «Києво-Могилянська академія».