Прес-центр14 грудня 2018, 16:12

Визначені основні завдання і дії під час особливого періоду

Засідання обласної евакуаційної комісії сьогодні, 14 грудня, провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він повідомив, що збори комісії визначені рішенням Ради оборони Луганщини.

«Нам потрібно мобілізувати всі зусилля, щоб у випадку необхідності або ймовірної сухопутної агресії з боку незаконних збройних формувань чи РФ усі були готові до відповідних злагоджених дій», – наголосив Юрій Клименко.

За наданою ним інформацією, у разі загострення військово-політичної обстановки під обстрілами можуть опинитися 83 населені пункти, де проживає понад 130 тисяч осіб. У першу чергу евакуації підлягають маломобільні групи населення, діти, інваліди, пенсіонери. А це майже 60 тис. населення.

Командуванням операції Об’єднаних сил безпечними районами для евакуації населення, проживаючого в населених пунктах, розташованих поблизу зони ведення бойових дій, визначено Біловодськ, Білолуцьк, Красноріченське, Нижня Дуванка, Марківка, Новопсков.

Вже проведено роботу щодо розподілу проведення евакуаційних заходів в межах області. Цей розподіл розглянутий і затверджений рішенням обласної евакуаційної комісії та доведено до місцевих органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Юрій Клименко також зауважив, що на поточний час проект постанови Кабінету Міністрів України щодо визначення безпечних районів для евакуації населення, матеріальних і культурних цінностей Луганської області погоджено управлінням з питань цивільного захисту облдержадміністрації. Місця евакуації поза межами Луганської області остаточно будуть визначені після набрання чинності відповідної постанови Кабінету Міністрів України.

Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко повідомив про основні завдання комісії та груп забезпечення евакуаційних заходів під час воєнного стану. Серед них вирішення питань планування, підготовки і проведення в області комплексу заходів з евакуації населення, вивезення матеріальних та культурних цінностей.

Члени кожної з груп поінформували щодо готовності до забезпечення евакуаційних заходів та виконання інших завдань в умовах особливого періоду.

Серед них групи забезпечення евакуаційних заходів, а саме: зв’язку та оповіщення; обліку евакуйованого населення та інформації; транспортного забезпечення; організації розміщення евакуйованого населення у безпечному районі; охорони громадського порядку та безпеки дорожнього руху; медичного забезпечення; радіаційного, хімічного захисту та організації робіт з очищення територій від вибухонебезпечних предметів; матеріально-технічного забезпечення.

Також під час засідання визначені завдання керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, начальникам груп забезпечення евакуаційних заходів обласної евакуаційної комісії, міським та районним евакуаційним комісіям щодо виконання комплексу підготовчих заходів по проведенню евакуації.

Крім того, будуть підготовлені листи до керівництва операції Об’єднаних сил та Кабінету Міністрів України з проханням прискорити рішення Уряду щодо визначення місць евакуації для Луганської області.