Прес-центр4 жовтня 2018, 11:10

Визначені підприємства, які отримають з облбюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами

В облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Засідання провів заступник  голови облдержадміністрації, голова конкурсної комісії Геннадій Іваненко.

Розглядалися подані суб’єктами малого і середнього підприємництва пакети документів та питання прийняття рішення про допущення або недопущення їх до конкурсного відбору.

Геннадій Іваненко зазначив, що 21 вересня завершився прийом документів від підприємницьких структур області, які прийняли рішення взяти участь у конкурсному відборі на отримання  з обласного бюджету фінансової допомоги. Подали документи вісім підприємницьких структур Луганщини.

Заступник директора Департаменту – начальник управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, член конкурсної комісії Людмила Ахтирська повідомила учасників засідання про розгорнуту інформаційну кампанію, яка проводилася у серпні-вересні, спрямовану на залучення підприємницьких структур області до участі у конкурсному відборі. Також вона охарактеризувала суб’єктів підприємництва, що подали документи на конкурс.

Серед восьми суб’єктів малого і середнього підприємництва – шість зайняті у галузі сільського господарства: ТОВ «Агро-плюс 1» (с. Тепле Станично-Луганського району), СФГ «Тополя» (с. Містки Сватівського району), ФГ «Хижняк» (с. Новобіла Новопсковського району), приватна агрофірма «Плугатарь» (с. Плугатарь Біловодського району), фермерське господарство «Агро-бізнес КПП» (с. Макіївка Кремінського району), ФОП Привалова Л.М. (м. Сватове Сватівського району). У легкій промисловості працює ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура» (м. Рубіжне), займається виробництвом промислових газів – ТОВ «ЕКОТЕХ» (м. Лисичанськ).

За результатами засідання конкурсної комісії прийнято рішення про недопущення до конкурсного відбору ФГ «Хижняк», оскільки господарство вже отримує аналогічну державну допомогу.

Решта – сім суб’єктів – допущено до конкурсного відбору.