Прес-центр5 червня 2019, 09:06

Визначені заходи для якісної підготовки до опалювального сезону, на місцях слід передбачити необідні обсяги коштів, - брифінг

Про підсумки проходження опалювального сезону 2018-2019 років та завдання з підготовки житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період 2019-2020 років на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Зокрема, він зауважив, що у роботі перебувало 378 котелень, 500 км теплових мереж, 3000 км водопровідних мереж, 1000 км каналізаційних мереж, близько 100 водопровідно-насосних станцій та така ж кількість станцій, передбачених для водовідведення.

Для утримання доріг використано близько 20000 тонн посипкового матеріалу.

Загалом минулий опалювальний сезон року минув стабільно, хоча і мали місце недоліки в роботі систем життєзабезпечення, які усувалися.

Так, він відокремив несвоєчасне отримання номінацій природного газу від НАК «Нафтогаз України» КП «Первомайськтеплокомуненерго» та ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», які розпочали опалювальний сезон несвоєчасно.

Це питання облдержадміністрацією опрацьовувалося як на регіональному рівні, так і з центральними органами виконавчої влади.

Крім того, несвоєчасне виконання заходів із децентралізації у Рубіжному призвело до відключення абонентів від систем централізованого теплопостачання КСТП «Рубіжнетеплокомуненерго», а автономне індивідуальне опалення встановлене не всім.

Для вжиття невідкладних заходів питання виносилось на засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.

Протягом року проведено низку засідань штабу з підготовки до опалювального сезону 2018-2019 років та сталого його проходження, обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області, ініційовано декілька засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.

Щодо якісної підготовки до нового опалювального сезону Віталій Сурай зауважив, що необхідно забезпечити виконання Плану організаційних заходів з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років та сталого його проходження, який затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації від 23.04.2019 № 338. При цьому слід передбачити в місцевих бюджетах необхідні обсяги коштів.