Прес-центр4 березня 2019, 16:03

Визначені завдання обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі на поточний рік

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання наглядової ради КП «Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

На засіданні зі своїми доповідями виступили голова наглядової ради, народний депутат України Віталій Курило, в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин та в.о. генерального директора фонду Олексій Ілюшин.

Зокрема, повідомлено, фонд є виконавцем регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращання умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017-2022 роки та програми модернізації системи теплопостачання Луганської області на 2017-2020 роки.

Так, програма «Власний дім» реалізується з 1997 року. Кредити надаються працівникам галузі сільського господарства, соціально сфери, освіти, медицини культури, органів місцевого самоврядування, а також молодим родинам, ВПО та учасникам АТО.

Протягом 2018 року на реалізацію програми спрямовано 6,962 млн гривень. З них з державного бюджету – 3,5 млн гривень, з обласного – 3 млн гривень, з місцевих – 0,462 млн гривень.

Вони були надані сільським сім’ям на будівництво, реконструкцію та придбання житла і надвірних будівель – 103 кредити. На будівництво інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій – 3 кредити.

На поточний рік затверджено фінансування у розмірі 5,478 млн гривень. З  них 3 млн гривень – з державного бюджету та 2 млн гривень – з обласного. Планується видати 90 кредитів.

З 2009 року виконується Регіональна програма модернізації системи теплопостачання Луганської області. У 2018 році фонд отримав фінансування у розмірі 1 млн гривень. Кошти надані жителям міста Рубіжне. Розміри фінансування на 2019 рік ще не затверджені.