Прес-центр25 лютого 2020, 16:02

Визначено основні напрями розвитку освітньої сфери на 2020 рік

Департаментом освіти і науки ОДА проведено колегію щодо підсумків роботи освітньої галузі Луганщини за 2019 рік та пріоритетних напрямів роботи на 2020 рік.

До участі у засіданні колегії запрошені голови міських рад міст, голови ОТГ, райдержадміністрацій, керівники відділів (управлінь) освіти, керівники закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк у своїй доповіді зазначив, що зусилля структурного підрозділу, міських і районних управлінь (відділів) освіти були спрямовані на вдосконалення мережі освітніх закладів різних рівнів, типів і форм власності. Це було реалізовано відповідно до демографічної ситуації, стану соціально-економічного розвитку та запитів громадян щодо надання якісної освіти за місцем проживання.

Юрій Стецюк зосередив увагу присутніх на досягненнях системи освіти області у 2019 році, а саме: створення 489 додаткових місць у закладах дошкільної освіти, 3 опорних закладів загальної середньої освіти,  придбання 9 шкільних автобусів. Також він відзначив, що використано 99 % коштів субвенції на НУШ, зміцнено матеріально-технічну базу закладів освіти. Підготовлено педагогічних працівників та керівників відповідно до вимог Концепції «Нова українська школа».

Керівник Департаменту визначив пріоритетні напрями діяльності галузі у 2020 році та завдання з їх реалізації.

На колегії були обговорені питання щодо створення умов для професійного зростання  вчителів Луганщини, проведення позапланових заходів державного контролю за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Відзначено особливості здійснення державного контролю за дотриманням належних умов харчування в закладах освіти відповідно до законодавства. Не оминув увагою Юрій Стецюк і пріоритети розвитку професійної освіти регіону, розвитку НУШ, створення мотивуючого простору в закладах освіти, а також дотримання трудових прав працівників освітньої галузі.

Колегія на основі завдань, визначених у доповіді директора Департаменту, прийняла рішення щодо заходів з розвитку системи освіти області в 2020 році.

У заході взяли участь директор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Цимбал, начальник управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Луганській області Віктор Агафонов, перший заступник начальника Головного управління  Держпродспоживслужби  в Луганській області Андрій Хорошко, голова Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк.