Прес-центр29 листопада 2017, 11:11

Визначено переможців конкурсу медіа-грантів від ПРООН

Нещодавно конкурсною комісією з відбору поданих заявок на отримання міні-грантів у рамках Конкурсу міні-ініціатив ПРООН по підготовці відеоматеріалів було розглянуто 20 пропозицій. У цих матеріалах акцентується увага на соціальній єдності та примиренні, а також безпеці у суспільстві.

Мета конкурсу – відбір міні-ініціатив з розробки відеоматеріалів, направлених на вирішення спільних проблем територіальних громад.

Організатори заохочували до участі у конкурсі групи активних громадян, журналістів, представників локальних ЗМІ громад Луганської та Донецької областей.

За рішенням комісії переможцями стали:

Обласна комунальна установа «Вісник Луганщини» з проектом «Громада починається з нас»;
Інтернет-видання «Східний фарватер» з проектом «Ми разом тут живемо», де порушується питання співвідношення місцевих жителів до переселенців на сході України;
Громадська організація «Громадський Дім» з проектом «Новий досвід – ефективна громада»;
Громадська організація «Калина-Пресс» з циклом відеоматеріалів про залучення молоді Троїцької об’єднаної територіальної громади до активного процесу прийняття рішень;
Творча спілка ЛРО НСЖУ з проектом «Єднання та примирення сучасної молоді через створення муралу «Атом»;
Громадська організація «ЛУГАНСЬКИЙ ПРЕС-КЛУБ», яка поширює інформацію серед жителів області стосовно проектів, що були підтримані ПРООН;
Громадська організація «Центр розвитку майбутнього» з проектом «Інноваційна Донеччина»;
Громадський медіа-портал «Бахмут IN.UA» з проектом «Місцевий розвиток орієнтований на громаду: як це працює в Бахмуті»;
Донецьке регіональне відділення Української спілки промисловців і підприємців (ДРВ УСПП) з проектом «Створення державного музею історії промисловості України».

Нагадаємо, що ця ініціатива фінансується за підтримки Європейського Союзу в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України»,  який реалізується ПРООН в Україні за підтримки Швейцарської Конфедерації, Уряду Швеції.