Прес-центр14 червня 2018, 12:06

Визначено переможців XIІ Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі»

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля підбили підсумки XIІ Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі».

Цього року до оргкомітету конкурсу надійшли переклади від студентів 12 вищих навчальних закладів України та учнів шкіл. Учасники змагалися в дев’яти номінаціях, намагаючись якнайкраще зробити переклад поетичного твору з англійської, німецької, французької мови на українську або російську чи навпаки – з української мови на англійську, німецьку, французьку мови.

Оцінюючи роботи, журі звертало увагу на оригінальність творчих ідей, точність перекладу і близькість до оригіналу, відчуття мови, передачу змісту і краси тексту, адекватність лексико-граматичних засобів, якість римування, ритміки.

Слід зауважити, що учасники продемонстрували високий рівень володіння мовою та творчі здібності.

За результатами конкурсу буде створено електронну збірку робіт.

Переможцями та призерами стали і учасники з Луганщини. У номінації «Переклад поетичного твору з англійської мови на українську мову» перше місце посіла студентка третього курсу СНУ ім. В. Даля Аліна Скорик, а друге – першокурсниця цього вишу Олександра Ткачова.

У номінації «Переклад поетичного твору з англійської мови на російську мову» перемогу здобула також Олександра Ткачова. Крім того, у номінації «Переклад поетичного твору з німецької мови на російську» третє місце виборола студентка другого курсу СНУ ім. В. Даля Софія Борисова. 

Найактивнішими були учасники Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія», Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.