Прес-центр28 грудня 2020, 13:12

Влада та громадськість обговорили удосконалення освітніх центрів «Донбас-Україна»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в онлайн-обговоренні на тему «Удосконалення освітніх центрів «Донбас-Україна» в контексті реалізації політики реінтеграції».

На початку Катерина Безгинська зауважила, що робота освітніх центрів вкрай важлива: «Робота із залучення випускників шкіл області до вступу на навчання до закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти за спрощеною процедурою вкрай важлива, в першу чергу, для забезпечення економіки та соціальної сфери Луганщини фахівцями відповідного рівня».

В рамках заходу було презентовано дослідження, проведене Східноукраїнським центром політичної аналітики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля за сприяння Школи політичної аналітики Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Учасники обговорили пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення діяльності освітніх центрів «Донбас-Україна» для підвищення їх ефективності в процесі реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій в українське суспільство. Зокрема, йшлося про посилення інформаційної політики, створення мобільних адміністративних центрів, створення онлайн-платформи для максимального спрощення вступу тощо.

За підсумком заходу було наголошено, що освітні центри «Донбас-Україна» мають значний потенціал і потребують вдосконалення.

Зазначимо, у 2020 році до освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулося близько 2 тис. осіб. Вступило до вишів та коледжів області – 395 осіб.