Прес-центр12 листопада 2020, 11:11

Внесені зміни до порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками

Парламентом прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками».

Про це повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький під час Zoom-конференції з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку за участю представників Мінекології, Держгеокадастру, Державних агентств водного та рибного господарств.

Цей закон усуває колізії у правовому регулюванні орендних відносин у сфері водокористування, посилює рівень захисту прав сільгосптоваровиробників та фермерських господарств, фізосіб-підприємців, які використовують у своєму виробництві зрошуване землеробство.

Ним уточнено положення Водного кодексу та Земельного кодексу, що стосуються оренди водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками.

Урядовець також акцентував увагу на комунікації усіх зацікавлених сторін для приведення нормативних актів у відповідність до закону через формування комплексного документу шляхом розгляду проблемних питань та механізму їх врегулювання.

Учасники наради, зокрема, обговорили питання погодження договорів оренди та паспортів об’єктів з Держагентством водних ресурсів, оренди технічних водойм і гідроспоруд.

Проведення таких заходів планується щоквартально.