Прес-центр3 лютого 2020, 15:02

Внесені зміни до процедури надання субвенції на підтримку розвитку громад

Урядом затверджені зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, зміни стосуються напряму «здійснення інших заходів щодо об’єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності територіальної громади, забезпечення належного рівня безпеки та цивільного захисту», що дозволить ОТГ подавати на погодження проєкти за цим напрямом виключно у разі утворення економії бюджетних коштів за підсумками проведення процедур закупівель та/або фактично виконаних робіт.

Це сприятиме ефективному використанню коштів субвенції, наданої з державного бюджету місцевим бюджетам на формування відповідної інфраструктури комунальної власності сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

Таким чином, ОТГ будуть спрямовувати кошти субвенції на стратегічно важливі проєкти, які посилять спроможність громад, а дрібні (невеликі) закупівлі для покращення основних фондів комунальної власності будуть здійснювати за рахунок залишкових коштів від економії попередніх напрямів.

За матеріалами Урядового порталу