Прес-центр5 вересня 2016, 11:09

Володимир Гройсман: Для знецінення гривні немає жодних ринкових підстав

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає зниження курсу гривні сезонними коливаннями та прогнозує стабільну ситуацію на валютному ринку найближчим часом. Про це заявив Голова Уряду під час спілкування із журналістами на День міста Вінниці у суботу, 3 вересня.

«Ситуація буде абсолютно стабільна. Я думаю, що це такі сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо», - заявив Володимир Гройсман, коментуючи нещодавнє зниження курсу гривні.

За його словами, об'єктивних коливань, які потребували би втручання влади, немає.

«Я вважаю, що жодних ринкових підстав для того, щоби українська валюта якимось чином була знецінена немає сьогодні, абсолютно», - зазначив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зауважив, що у Національному банку України є достатньо валютних резервів.

Він також підкреслив, що Україна отримала позитивний сигнал від Міжнародного валютного фонду. «Ми очікуємо, що у вересні ми продовжимо співпрацю», - зазначив він.

За його словами, розмір траншу становитиме понад мільярд доларів США. «Ці кошти йдуть сумою у валютні резерви нашої країни. Мільярд - у валютні резерви, це впливає у тому числі на зміцнення національної валюти», - зазначив він.

«Ми вважаємо, що у вересні ми отримаємо позитивний сигнал», - зазначив Голова Уряду.

Україна також має мільярд доларів кредитних гарантій Сполучених Штатів Америки, які будуть спрямовані до Державного бюджету та враховані у його дохідній частині, наголосив Прем’єр-міністр.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249282514&cat_id...