Прес-центр25 серпня 2016, 10:08

Володимир Гройсман під час зустрічі із українськими дипломатами: Маємо дати відсіч інформаційній агресії

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав українських дипломатів більше інформувати про реальний стан справ в Україні для протидії інформаційній агресії з боку Росії.

 

"Інформування наших партнерів, інформування про реальний стан справ в Україні є одним з дуже важливих наших пріоритетів. І я вважаю, що ваше завдання саме полягає у тому, щоби інформувати, що відбувається насправді", - заявив Володимир Гройсман під час зустрічі із керівниками закордонних дипломатичних установ України у середу, 24 серпня.

 

Голова Уряду зауважив, що міжнародні партнери недостатньо інформовані про те, що відбувається в Україні.

 

Разом з тим, від агресора до західних партнерів України надходить значний потік інформації, зазначив він.

 

«На фронті, де знаходитеся ви, [дипломати], треба протистояти ще одному типу агресії – інформаційному, – сказав Прем'єр-міністр під час зустрічі. – Ми маємо знайти можливості протистояння цій інформаційній агресії. Ми маємо надавати об'єктивну інформацію про реальний стан справ. Ми маємо поглиблювати нашу співпрацю з міжнародними організаціями. Ми маємо все зробити для того, щоб наші партнери відчували, що Україна – надійний, відповідальний і ефективний партнер».

 

Голова Уряду зауважив, що в Україні пройшло багато необхідних змін, зокрема сформована потужна система протидії і боротьби з корупцією, розпочато судову реформу, постали нова національна поліція та українське військо, успішно проведена реформа з децентралізації влади.

 

"Врешті-решт ми повинні побудувати країну з ефективною владою, ефективною внутрішньою системою справжнім демократичним устроєм", - зазначив Володимир Гройсман, зауваживши, що необхідно продовжувати проведення необхідних змін.

 

Прем'єр-міністр також наголосив, що консолідація країн цивілізованого світу перед обличчям агресії потрібна заради відстоювання демократичних цінностей та міжнародного права.

 

«Чи нам потрібна консолідація тільки заради підтримки України? Я думаю, що питання стоїть набагато ширше. Сьогодні консолідація зусиль усього цивілізованого світу потребується у першу чергу для того, щоби у світі був мир, щоби цінності, міжнародне право не потуралися іншими країнами, використовуючи свої військові можливості, використовуючи те, що нехтування міжнародним правом, повагою до суверенітету інших держав стає нормою життя для деяких країн. Тому весь світ має бути консолідованим для того, щоби зберегти спокій і мир у світі, захистити демократію і захистити міжнародне право», - підкреслив Володимир Гройсман.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249258511&cat_id...