Прес-центр6 вересня 2016, 14:09

Володимир Гуц: обґрунтованість розрахованих на місцях тарифів на послуги ЖКГ перевіряє Державна комісія

З роз’ясненням теми щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги на черговому брифінгу для ЗМІ виступив заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц.

Відкриваючи брифінг він зазначив, що навколо цього питання виникає багато чуток та домислів, які в більшості своїй не відповідають дійсності.

Так, у липні минулого року у низку законів, що регламентують тарифну політику, було внесено зміни, відповідно до яких встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги нижче економічного обґрунтованого рівня не дозволяється.

Тому протягом року тарифи були приведені у відповідність із законодавчими новелами, а усі кампанії, що надають житлово-комунальні послуги, працюють в цьому правовому полі.

Разом з тим, економічну обґрунтованість розрахованих на місцях тарифів перевіряє Державна комісія, яка може дійти висновку як про те, що вони перевищенні, так й про те, що має місце  їх заниження.

За словами Володимира Гуца з метою стримання підвищення тарифів облдержадміністрацією сьогодні розробляється програма модернізації систем теплозабезпечення на 2017-2020 роки та вносяться суттєві зміни у програму «Питна вода Луганщини 2017-2020».

Воломир Гуц нагадав, що у державі півтора року діє опрацьована та оновлена система компенсації нашим громадянам за сплату житлово-комунальних тарифів – це надання їм субсидій. Вирішенням цього питання в містах і районах області безпосередньо займаються управління соціального захисту населення.

«Ми постійно проводимо моніторинг з оформлення та надання жителям області субсидій. Закликаю усіх, хто має право на цю пільгу – оформити її. Щоб оперативно оформити документи вам на допомогу прийдуть робітники соціальних служб» – наголосив заступник голови облдержадміністрації.