Прес-центр5 серпня 2016, 13:08

Володимир Кістіон розповів про плани щодо розробки стратегії розвитку українських доріг

До розробки стратегії розвитку українських доріг будуть залучені фахівці європейського рівня. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон під час інтерв’ю hromadske.ua.

 

Володимир Кістіон зазначив, що спочатку слід провести всі необхідні дослідження з врахуванням навантажень, пересування пасажирів, переміщення вантажів, а також залізничної мережі.

 

«Треба в комплексі підійти і сформувати єдине бачення розвитку українських доріг. Перед тим як починати якусь велику справу, треба для себе побудувати і розробити відповідний план. Коли буде зрозумілий план, тоді буде простіше рухатися і визначати пріоритети», - зауважив Віце-прем’єр-міністр.

 

Він також розповів, що до розробки мають бути залучені вітчизняні і закордонні фахівці.

 

«В першу чергу, це питання Міністерства інфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг, де сконцентровані профільні фахівці. Але враховуючи, що наша ціль – це Європа, що ми повинні імплементувати вимоги європейського законодавства, потрібно запросити допомогу для розробки даної стратегії експертів, фахівців європейського рівня, Сполучених Штатів Америки», - зауважив Володимир Кістіон.

 

За його словами, Світовий банк готовий надати фінансову допомогу для розробки цієї стратегії.

 

«Є підтвердження Світового банку, що вони готові забезпечити фінансування, принаймні, восьми фахівців європейського рівня. Я думаю, до цієї групи обов’язково будуть долучені фахівці з української сторони, і ми розпочнемо в найближчий час роботу для оцінки ситуації, яку ми маємо на даний час, і сформуємо план роботи робочої групи, коли ми зможемо теоретично вийти на проміжний чи кінцевий документ», - повідомив Віце-прем’єр-міністр.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249228912&cat_id...