Прес-центр20 листопада 2019, 20:11

Володимир Зеленський оглянув відбудований міст у Станиці Луганській та доручив відремонтувати дорогу до нього

Сьогодні, 20 листопада, Президент України Володимир Зеленський побував у Станиці Луганській.

Він оглянув відновлений міст, що з’єднує підконтрольну та тимчасово непідконтрольну українській владі території Луганщини.

«Чотири місяці тому тут не було якісної дороги та автобусів, а люди вимушені були користуватися зруйнованим мостом. Ми його відбудували. Це одна з найзначніших гуманітарних місій української влади, яка робить все залежне для поліпшення умов перетину лінії розмежування», – заявив Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що по обидва її боки живуть громадяни України під одним синьо-жовтим прапором. Також він доручив очільнику Луганщини впродовж весни 2020 року відремонтувати дорогу від Сєвєродонецька до Станиці Луганської.

«Узимку ми підготуємо необхідну документацію, а навесні розпочнемо роботи», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

За словами спецпредставника голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України Мартіна Сайдіка, чотири роки тому на цьому місці не було нічого. Зараз на КПВВ розгорнута інфраструктура: «Вважаю, що міст має стати символом єдності України».

До складу делегації також увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен та Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн Де Понсен.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський поставив завдання до 27 листопада відновити зруйнований проліт мосту через річку Сіверський Донець поблизу КПВВ «Станиця Луганська».

Роботи тривали упродовж майже трьох місяців практично без вихідних.

Вже сьогодні увечері його відкрили. Це дало змогу людям у нормальних умовах перетинати лінію розмежування.

Міст пішохідний, але він витримує значні навантаження. Тобто за необхідності ним зможе проїхати машина швидкої допомоги або інший негабаритний комунальний транспорт.