Прес-центр6 серпня 2019, 13:08

Восени на Луганщині розпочне роботу Жіночій клуб «Берегиня»

У рамках Жіночого клубу «Берегиня» для жінок та дівчат з інвалідністю  відбулась низка заходів. Зокрема, презентація видання «Незвичайні історії», майстри-класи, мотиваційні лекції для жінок, спілкування із бібліотекарями тощо.

Мета Клубу – надання соціальних, юридичних, медичних, психологічних, професійних  консультацій, збільшення можливостей і адаптація у спільноті.

Директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова зазначає, що наразі значна увага приділяється створенню спеціальних програм, заходів, навчань, які дозволить розширити можливості комунікації дівчат та жінок з інвалідністю, які мають статус ВПО (особливо, з важкими ураженнями опорно-рухового апарату, зору, ЦНС, РВ), дати їм можливість самовираження.

Проект підтримується Міжнародним жіночим клубом Києва, реалізується Луганською обласною молодіжною ГО «АМІ-СХІД». Соціальний партнер проекту в м. Києві – Центральна Бібліотека ім. М.О. Некрасова.

Всебічну підтримку, організацію, логістику, супровід учасниць здійснюють управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації і  Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями.

Зазначимо, що восени Жіночий клуб «Берегиня» для жінок та дівчат з інвалідністю та їх родин розпочне свою роботу в містах та районах Луганської області.