Прес-центр25 червня 2019, 15:06

Вперше на Луганщині відбудеться Всеукраїнська конференція щодо лікування травм щелепно-лицевої області, – брифінг

Про це сьогодні під час брифінгу для ЗМІ повідомив завідувач стоматологічного відділення Луганської обласної клінічної лікарні Олексій Бурцев.

Зокрема, він зазначив, що захід,  відбуватиметься 27 та 28 червня у Рубіжному. Він проходитиме у рамках акції спрямованої на надання організаційно-методологічної та практичної допомоги місцевим лікарям-стоматологам, щелепно-лицевим хірургам у лікуванні хворих.

У конференції візьмуть участь провідні спеціалісти цієї галузі. Наприклад, головний стоматолог Київщини, голова ГО «Всеукраїнської асоціації щелепно-лицевої хірургії» Василь Рибак, голова Вінницького осередку Олександр Кобяков, завідувач ЩЛВ ХОКЛ голова Херсонського осередку Олексій Товстокорий тощо.  

Також спікер розповів про перспективи розвитку щелепно-лицевої хірургії та надання медичної допомоги у цьому напрямі населенню Луганської області.

Він зазначив, що у період з 2014-2015 років, коли на Луганщини відбувались запеклі бої, не було щелепно-лицевої хірургії. Жителі області повинні були їхали в лікарні Харкова, Полтави, Дніпра та інших міст регіонів і отримувати там відповідну допомогу.

Лише у 2015 році на базі Луганської обласної клінічної лікарні в стоматологічному відділенні з’явилася щелепно-лицева хірургія.

Відділення співпрацює з усіма районними стоматологіями. Тому коли виникають важкі захворювання у пацієнтів, відразу їх направляють до них.

Щелепно-лицева хірургія – це комплекс хірургічних заходів, що спрямовані на лікування запальних процесів, травматичних пошкоджень та естетичних вад обличчя.

Наразі в лікарні працюють чотири спеціаліста, двоє із них інтерни. Тут допомогу можуть отримати як громадяни з відповідними дефектами, так й військовослужбовці.

Слід зазначити, що у рамках конференції заплановано підписати двохсторонню угоду між ГО «Всеукраїнської асоціації щелепно-лицевої хірургії» та Луганською обласною клінічною лікарнею.

Мета цієї угоди встановити графік відвідувань консультативно-практичної допомоги для громадянського та воєнного населення, що дасть змогу отримувати професійну допомогу на місці.