Прес-центр3 серпня 2021, 17:08

Вперше за роки Незалежності на дорозі між Новопсковом та Марківкою відбудеться капітальний ремонт

Очільник Луганщини Сергій Гайдай ознайомився із початком ремонтних робіт на ділянці «Новопсков – Марківка» автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-07.
«Це один з найбільш амбітних проєктів програми Президента «Велике будівництво» у Луганській області. Його бюджет –понад один мільярд сто тисяч гривень, адже протяжність полотна – 37,5 кілометрів. У цьому році буде зроблено вирівнювальний шар, а у наступному, 2022-му, ремонт буде завершено», - повідомив Сергій Гайдай.
Він також додав, що наприкінці серпня – початку вересня очікується надходження ще 100-200 мільйонів гривень на місцеві дороги.
За рахунок цих коштів планують почати ремонт сумнозвісної траси до колишнього лисичанського заводу ГТВ: «Для мене це особисте питання: адже дорога до дитячої обласної лікарні має бути однією з найкращих. Проте, вона вдвічі ширша за звичайні автошляхи – 13,5 м, що відповідно удвічі здорожує проєкт», - пояснив Сергій Гайдай затримку із відновленням центральної магістралі Лисичанська.
У свою чергу, начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер зазначив, що в цілому на ремонт автошляхів державного значення у регіоні виділено два мільярди гривень. Наразі будуються 225 км доріг, зокрема шість ділянок дороги Т-13-07 від Сватового до Зоринівки. Ремонту потребують ще 600 км доріг загального користування державного значення, на 90% з яких вже розроблено ПКД.
Крім того, голова облдержадміністрації ознайомився із ходом ремонтних робіт на дорозі обласного значення Ганусівка-Новорозсош, які було розпочато у минулому році. Протяжність ділянки 7 км. На її відновлення з Державного дорожнього фонду виділено 100 млн гривень. Замовником робіт виступає Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості та транспорту облдержадміністрації.
Як акцентував Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв, капітального ремонту автошляхів у районі не бачили з 90-х років минулого сторіччя, тож місцеві жителі повірили у «Велике будівництво» і тепер мріють про відновлення ділянки дороги Т-13-02 «Старобільськ – Новопсков».