Прес-центр10 лютого 2020, 10:02

Впровадження аналітичної системи відеоспостереження значно підвищить рівень безпеки в області, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 10 лютого, в облдержадміністрації відбулася міжвідомча нарада з представниками Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай розглянув разом із поліцейськими питання забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод громадян, впровадження в області проєкту «Поліцейський офіцер громади» та стану реалізації в населених пунктах системи відеоспостереження.

«Упевнений, що впровадження аналітичної системи відеоспостереження значно підвищить рівень безпеки в області, – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Органам влади на місцях слід розглянути питання придбання відеокамер, яких ще не вистачає, а ми, у свою чергу, опрацюємо механізми фінансування».

Наразі очікується придбання серверу, де збиратиметься та аналізуватиметься інформація зі вже діючих камер спостереження та тих, що планується встановити.

Зокрема, зазначено, що наприкінці минулого року в області розпочалася реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади». Він передбачає закріплення за кожною ОТГ обраного громадою поліцейського, який буде постійно працювати лише в межах ОТГ.

Представники Нацполіції будуть виїжджати в громади для моніторингу спроможності до участі в проєкті. Після відбору громад розпочнеться конкурс та поглиблена професійна підготовка кандидатів.

Також поінформовано про стан впровадження цього проєкту в кожному населеному пункті – де вже очікується відкриття поліцейських станцій, а де взагалі відсутні належні приміщення. Проблеми стосовно цього питання розглянуті разом з керівництвом  районів та ОТГ у режимі відеоконференцзв’язку.

Щодо функціонування поліцейських станцій Сергій Гайдай додав: «Необхідно зробити все залежне для їх відкриття».