Прес-центр2 вересня 2021, 09:09

Впровадження освітніх проєктів в області – значущий напрям роботи ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу», – Катерина Безгинська

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відзначенні шостої річниці заснування громадської організації «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу».

На заході, куди були запрошені партнери, донори та учасники проектів, ГО відзвітувала перед Наглядовою радою за 2019-2021 роки роботи.

Звертаючись до присутніх, Катерина Безгинська – голова Наглядової ради, акцентувала на значущості роботи, яку виконує Агенція, та побажала нових успіхів, цікавих проєктів для подальшого розвитку економіки Луганщини.

Один з напрямів, який реалізовувався Агенцією, – підтримка професійної освіти в регіоні.

Так, з жовтня 2020 по лютий 2021 років за сприяння програми ПРООН був втілений проєкт «Модернізація освітнього середовища Сватівського професійного аграрного ліцею». Мета – формування публічно-приватного партнерства для співпраці Сватiвського професійного аграрного ліцею з роботодавцями, а також удосконалення навчального процесу  задля підготовки кваліфікованих та конкурентоспроможних робітників.

Загальна сума проєкту – 931,4 тис. гривень.

Для викладачів проведені засідання «круглих столів», онлайн-конференції, для учнів – тренінги, практичні заняття, екскурсії на підприємства. Також для закладу придбано сучасний трактор та іншу сільгосптехніку.  

Разом з тим, з травня 2020 по серпень 2021 років реалізований  проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок селищних районів шляхом підвищення компетенцій в сфері підприємництва та правосуддя» в рамках програми USAID/DAI ERA. До цього долучилися 100 підприємниць та 250 самозайнятих жінок зі Сходу України. Мета проєкту – стимулювання розвитку підприємницької діяльності жінок у сільській місцевості шляхом навчання та отримання ними бізнес-навичок і підвищення обізнаності про гендерну рівність.

Для учасниць була розроблена низка освітніх заходів. За підсумками 350 жінок з Луганської та Донецької областей отримали знання щодо започаткування або розширення свого бізнесу, гендерної рівності. Так, для розвитку власної справи 29 учасниць залучили інвестиції міжнародної технічної допомоги та 2 – скористалися державною програмою пільгового кредитування «5-7-9». Загальна сума інвестицій – 6,050 млн гривень. Зареєстрували підприємницьку діяльність 9 учасниць.

Також в аграрному секторі економіці в серпні-листопаді 2019 року здійснений проєкт «Створення бджолярського кооперативу в Білокуракинській ОТГ» у рамках програми підтримки  ПРООН.

Під час засідання керівниця Агенції Лариса Бичкова, зауважила, що за 2015-2021 роки  реалізовано 13 проєктів на загальну суму – 32,4 млн гривень, залучено 29 донорів і партнерів та 4079 бенефіціарів.

«Бажаю команді «Агенції регіонального розвитку Східного Донбасу» надійних друзів та партнерів, невичерпної енергії, наснаги в реалізації добрих справах та задумів», – сказала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.