Прес-центр18 жовтня 2021, 09:10

Впровадження проєкту Проєкту 3В обговорено з аграріями Луганщини

Експерти групи впровадження проєкту «Східна Україні: возз’єднання, відновлення, відродження» (Проєкт 3В) Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Світового банку з робочим візитом відвідали Луганську область.

Під час поїздки за сприяння Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації вони зустрілися з фермерами, представниками сільськогосподарських кооперативів та асоціацій області.

Експерти обговорювали з аграріями формат співпраці в межах Проєкту 3В, можливості проведення аналізу сільськогосподарського ланцюжка вартості та розвитку агрокластерів в регіоні.

«Цей проєкт покликаний модернізувати агровиробництво та сприяти відновленню області. Планується створення платформи підтримки фермерських господарств, малих та середніх сільгосппідприємств через кластерний підхід. Експерти проєкту бажають зрозуміти, навколо якої ідеї готові об’єднуватися агровиробники та як їм допомогти втілити її в життя», – зауважив керівник групи впровадження Проєкту 3В Роман Пліс.

У рамках візиту експерти Проєкту 3В та Світового банку відвідали агрогосподарства, зокрема, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив (СОК) «Харино», який спеціалізується на вирощуванні овочів та розведенні шиншил.