Прес-центр1 квітня 2021, 18:04

«Все, що запланували – зробимо», – Сергій Гайдай особисто контролює ремонтні роботи на інфраструктурних об’єктах

Одразу шість об’єктів, які вже ремонтуються або пропонуються до реконструкції за рахунок коштів обласного бюджету, відвідав очільник Луганщини Сергій Гайдай в рамках робочої поїздки до Старобільщини.

«Завершилась децентралізація. Відбулась зміна команд. З новими керівниками територій налагоджена абсолютно конструктивна співпраця. Ми разом будемо відновлювати Луганщину», - прокоментував ціль поїздки Сергій Гайдай та додав, що такі «десанти» відтепер будуть регулярними.

В першу чергу, голова облдержадміністрації відвідав стадіон «Колос», який наразі готували до ремонту, проте не врахували необхідність заміни освітлення, збільшення кількості місць на трибунах та створення сучасного мультифункціонального майданчику. Тож, домовились скоригувати проєктно-кошторисну документацію з урахуванням комплексного підходу. Орієнтовна вартість робіт становить 25 млн грн.

Наступним об’єктом став Старобільський спеціалізований ліцей № 3, побудований ще 1952 році. Харчоблок  ліцею розташований у відокремленій будівлі, що, на погляд Сергія Гайдая, є неприпустимим. Наразі там навчаються понад 400 дітей. Тож, Сергій Володимирович доручив переглянути проєкт реконструкції харчоблоку, передбачивши будівництво переходу до корпусу ліцею.  

Також очільник області відвідав три об’єкти житлово-комунального господарства: шлюз-регулятор на річці Айдар, колектор та очисні споруди, які обслуговують Старобільськ.  На реконструкцію шлюзу виділено близько 5 млн грн, роботи будуть завершені у поточному році. Також до кінця року будуть завершені ремонтні роботи на першій черзі колектору, другу відремонтують у наступному році. Загальна вартість проєкту - 36,8 млн грн. За ці кошти будуть замінені чотири кілометри комунікацій та встановлені додаткові  колодязі, а також буде зроблене дорожнє покриття на вулицях, де наразі проводяться роботи. Завершиться відбудова водопровідно-каналізаційної мережі повним відновленням очисних споруд, на які теж передбачено близько 37,0 млн грн з обласного бюджету. На ремонт лабораторії 200 тис. грн виділять з бюджету Старобільської громади.

Завершився візит ознайомленням із ходом робіт на об’єкті «Великого будівництва» – дорозі між Старобільськом та Новоайдаром.

«Все, що запланували – все зробимо», – запевнив Сергій Гайдай та поділився планами на майбутнє. Зокрема, щодо відновлення так званого Старобільського трикутника. А також відзначив, що на ремонт дороги Р-66 від Кремінної до Троїцького Укравтодор залучає європейські інвестиції – 100 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції та розвитку. Наразі тривають проєктні роботи. Капремонт розпочнеться у другому півріччі. Крім асфальтового покриття передбачено відремонтувати всі штучні споруди та здійснити освітлення населених пунктів.