Прес-центр1 грудня 2018, 20:12

Всеукраїнська естафета єднання за участі Луганщини

Сьогодні, 1 грудня 2018 року, у місті Фастів відбулася урочиста подія з нагоди відзначення 100-річчя проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР.

Рівно 100 років тому, 1 грудня 1918 року, сталася визначна для нашого державотворення подія - саме у місті Фастів було укладено "Передвступний договір про Злуку між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою в єдину державу". І, таким чином, закладено офіційний початок Соборності України!

Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та проведення Всеукраїнської естафети єднання» символічна часточка землі з Луганщини, разом із землею з інших регіонів України, була поміщена в капсулу в основі монументу Соборна Україна в місті Фастів.

А символічний мішечок із зерням переданий головою міської ради міста Фастів для виконуючого обов'язки голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя із побажаннями миру і злагоди на Луганщині: «Нехай це зерня проросте на Луганській землі в ім'я перемоги! Ми єдині!»

Ця Всеукраїнська естафета єднання – естафета добрих справ та успішних проектів, які реалізуються в кожному окремому регіоні нашої країни в рамках відзначення 100-річчя Соборності України.