Прес-центр19 липня 2017, 12:07

Всеукраїнська літня школа з національної культури відбулася у Святогорську

На базі готельно-туристичного комплексу «Зелений гай» у м. Святогірськ Донецької області Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську літню школу з національної культури.

Луганську область представили сім учнів: Микита Анциборенко, Аліна Єрмоленко,  Юлія Пасічник, Валерія Першина, Анна Погорєлова (м. Сєвєродонецьк), Ольга Керносенко (м. Лисичанськ), Гліб Панков (м. Рубіжне).

Метою літньої школи було не лише теоретичне ознайомлення з темою українського бароко, а й відкриття творчого потенціалу кожного з учасників. Саме тому проводилися творчі майстер-класи по роботі з деревом. Діти дізналися історію виникнення техніки «декупаж», а потім примінили її при виготовленні сувенірів.

Для учасників школи були організовані екскурсії до Святогірського державного історико-архітектурного заповідника.

За час літньої школи діти з Луганської області ознайомилися з історією розвитку українського бароко, проявили себе у творчій лабораторії та знайшли багато друзів.

Такі культурознавчі школи просто необхідні для пізнання України, її спадку і величі, адже ці знання дадуть поштовх для подальшої наукової роботи, що підносить патріотичний дух і викликає почуття гордості за власну Батьківщину.