Прес-центр4 вересня 2018, 09:09

Всеукраїнський ярмарок видавців завітав до Сєвєродонецька

Протягом двох днів біля будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру працював ярмарок книговидавців.

Свою продукцію у Сєвєродонецьку представили відомі видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Академія», «Веселка», «Знання», «Ірбіс-комікси», «Читаріум» та інші.

«Усіх їх об’єднує непереборне бажання популяризувати українську культуру, виховувати у молоді щиру любов до рідної землі», – сказала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Значний інтерес до україномовної літератури на Луганщині відзначив заступник Міністра культури України Юрій Рибачук. Як він наголосив, дитяча книжка є інвестицією у майбутнє.

Крім того, читачеві завжди приємно поспілкуватися з видавцями, письменниками, поетами, художниками-ілюстраторами, бібліотекарями.

Вони приїхали з Києва, Харкова, Маріуполя, Слов’янська, Бахмута та інших міст нашої країни.

Усі бажаючи також ознайомилися з примірниками новинок українського книжкового ринку та придбали цікавинки.

Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко висловила подяку голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу за значний внесок у розвиток національної культури в області.

Організатором ярмарку виступила Національна бібліотека України для дітей за підтримки Міністерства культури України та Луганської облдержадміністрації.

Також у рамках проведення заходу 3 та 4 вересня у Лисичанську, Кремінній, Новоайдарі, Сватовому та Старобільську відбудуться засідання «круглих столів» та зустрічі з громадськістю.