Прес-центр15 квітня 2022, 09:04

Всім, кого ми евакуювали безкоштовними автобусами та поїздами, надано прихисток та іншу необхідну допомогу, – Сергій Гайдай

15 квітня евакуація жителів Луганщини відбуватиметься із Лисичанська, Сєвєродонецька, Попасної, Рубіжного та Гірської громади.

«Вчора нам вдалося спрацювати за всіма п’ятьма маршрутами, у тому числі й надважкими – до Рубіжного та Попасної. На жаль, частина людей невпевнена у виїзді, боїться за майбутнє, тримається за залишки майна. Хоча тільки організованими безкоштовно поїздами та автобусами евакуйовані 32 тисячі жителів. І від жодного ніхто не почув про якійсь перепони. Всіх зустріли, допомогли із розселенням, оформленням документів, гуманітарною допомогою. Тому не зволікайте та виїжджайте, поки така можливість є. Українські захисники стримують ворога, але той щодня підступно обстрілює домівки мирного населення – просто для помсти. «Руський мир» мститься жителям Луганщини і Донеччини. Оберіть життя – автобуси у місцях зборів на вас чекають. Як і поїзди, яких достатньо. Заради безпеки, останнім часом ми не оголошуємо повного їх переліку, але Укрзалізниця подає їх за першої потреби», – наголосив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Місця зборів:
- Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
- Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
- Попасна: вул. Щербакова, 1а;
- Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
- Нижнє: Паркова, 13;
- Рубіжне: вул. Чехова, 11.