Прес-центр4 cічня 2019, 10:01

Вступ-2019: розширено перелік спеціальностей магістратури, на які треба складати єдиний вступний іспит з іноземної мови

Основною зміною вступу в магістратуру у 2019 році буде розширення переліку спеціальностей, на які треба складати єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови за технологією ЗНО.

Зокрема, додадуться спеціальності «Музеєзнавство, пам'яткознавство», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», усі спеціальності галузей знань «Богослов’я», «Соціальні та поведінкові науки», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології, «Публічне управління та адміністрування».

Як і торік, ЄВІ також потрібно буде здавати на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Право» та «Міжнародні відносини». На спеціальності «Право» та «Міжнародне право», крім цього, вступники складатимуть єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з Права та Загальних навчальних правничих компетентностей.

Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ триватиме з 13 травня до 18:00 3 червня. Іспит буде 2 липня, а вступне випробування – 4 липня. Прийом заяв та документів для таких вступників почнеться 10 липня і триватиме до 23 липня.

Для всіх інших вступників в магістратуру терміни подачі документів, складання іспитів та інших вступних процедур визначаються правилами прийому вишів.

За інформацією Міністерства освіти і науки України