Прес-центр2 липня 2019, 09:07

Вступники, які з певних причин не отримали ID-картку, можуть одержати спеціальну довідку в місцевому підрозділі ДМС

Для вступників, які з певних причин, зокрема релігійних, не отримали паспорт громадянина України у формі ID-картки, прийом документів до вишів відбуватиметься на підставі свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу Державної міграційної служби, що підтверджуватиме їхнє українське громадянство.

Загалом такі вступники мають подавати до приймальних комісій:

- заяву на ім’я керівника закладу про дозвіл на подання свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України замість документа, що посвідчує особу і громадянство;
- свідоцтво про народження;
- лист територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України;
- заяву на ім’я керівника закладу про те, що вступник поінформований щодо неможливості без отримання документа, який посвідчує особу і громадянство, реалізувати право на отримання стипендії, студентського квитка, документа про здобуту освіту.

Нагадуємо, що учора почався прийом заяв вступників на молодшого спеціаліста на базі дев’яти класів. Такі вступники мають подати документи в паперовій формі до приймальної комісії вишу.

Для вступу на молодшого спеціаліста на основі 11 класів необхідно реєструвати електронний кабінет та подавати електронні заяви. Можливість створення кабінетів була відкрита з 1 липня, а подання заяв буде доступно з 10 липня. Наразі вступники вже зареєстрували понад 15 тисяч електронних кабінетів.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України