Прес-центр26 серпня 2016, 13:08

В'ячеслав Кириленко: Для FM-станцій достатньо якісного україномовного продукту

«На початку листопада набуде чинності закон про квоти для україномовної пісні. Тоді й розпочнеться виконання першого етапу – це 25 % гарантованої україномовної пісні в ефірі радіостанцій. Тенденція, яка останнім часом має місце на FM-станціях, показує, що в нас немає ніяких ускладнень із якісним україномовним продуктом – сучасним та різножанровим», - про це в ефірі «5 каналу» наголосив Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.

 

Також Віце-прем’єр-міністр зазначив, що виконати квоти у 35 %, як це передбачено законом через 2 роки, немає жодних проблем для добросовісних радіостанцій. При цьому він зауважив, що україномовних пісень в ефірі стало набагато більше за останній час.

 

«За моїми підрахунками, у деяких нішевих радіостанцій уже 20-25 % україномовної пісні і це ще до набуття чинності закону. Тобто практика спростовує всі аргументи, які виголошувалися, коли була дискусія щодо запровадження квот. А була просто сила інерції – ніхто не хоче нічого змінювати, хоче, щоб інші змінювалися. Ця сила інерції внаслідок ухвалення закону подолана. Те, що Президент України Петро Порошенко підписав закон без зволікань і зауважень, говорить про єдність підходів усієї влади - і в Уряді, і серед депутатів» , - сказав В’ячеслав Кириленко.

 

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що закон про квоти не забороняє російськомовні пісні чи пісні іншими мовами. Він лише встановлює квоту для україномовної пісні в ефірі радіостанцій.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249262157&cat_id...