Прес-центр7 лютого 2019, 15:02

Взаємодія підприємств Луганщини з електропостачальниками у фокусі уваги обласної влади

Сьогодні, 7 лютого, відбулося засідання робочої групи щодо реалізації Закону України «Про ринок електричної енергії» підприємствами тепло-, водопостачання і водовідведення області.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко наголосив, що питання, які виникають з цього приводу у комунальних підприємств Луганщини та інших закладів, потрібно вирішувати у найкоротші терміни.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, у свою чергу, поінформував присутніх, що на сайті ТОВ «ЛЕО» опубліковано список із 25 підприємств-постачальників, які шукають споживачів на ринці електричної енергії на Луганщині.

Також отримані попередження від ДПЗД «Укрінтеренерго» щодо відключення від електропостачання п’яти підприємств області наприкінці лютого.

Тож, на заході обговорені питання постачання електричної енергії і розрахунків за неї підприємствами області. Зокрема, щодо стану погашення заборгованості підприємствами перед ТОВ «ЛЕО» за спожиту електроенергію, що склалася станом на 1 січня 2019 року. Крім того, розглянуто стан розрахунків з ДПЗД «Укрінтеренерго» за спожиту електроенергію у січні 2019 року та стан укладання договорів на послуги постачання, розподілу електроенергії підприємствами у 2019 році.

Повідомлено, що органи місцевого самоврядування розробляють план заходів реагування щодо забезпечення безперебійного електропостачання підприємств, враховуючи попередження про припинення постачання електричної енергії.